« terug naar vorige pagina

Nieuws

Corona Vaccinaties AstraZeneca update 22-5-2021

Volgens de media wordt door de gezondheidsraad nu geadviseerd om de tweede Astrazeneca vaccinatie tussen de  4 en 14 weken plaats te laten vinden.
Helaas is het voor ons niet mogelijk om afspraken te vervroegen en houden we ons aan de data die zijn ingepland.

 Wij krijgen onze vaccins niet eerder geleverd, waardoor snelle vaccineren ook niet mogelijk is.

Het is dus NIET mogelijk om eerder gevaccineerd te worden.


Nieuw labsysteem chronische zorg per 1-1-2021
 
Per 1 januari 2021 krijgen we een nieuw labsysteem. Mocht u na 1 januari geen labformulier hebben ontvangen voor uw jaarlijkse controle en/of diabetes controle, dan graag contact opnemen met de assistente.
 

Ik heb geen klachten maar wil weten of ik COVID-19 heb gehad, kan ik antistoffen laten bepalen?

De zogenoemde POCT ‘point of care test’ ofwel de sneltest met een druppel bloed wordt afgeraden in verband met de matige betrouwbaarheid. Via het laboratorium is er de mogelijkheid tot een bloedtest. Deze wordt echter alleen aangevraagd door de huisarts indien er een medische indicatie is of als dit van belang is met betrekking tot het beleid. Er is vooralsnog teveel onzekerheid over de uitslag van de test als deze ‘zomaar’ en op een willekeurig moment bepaald wordt.

 


Kan ik een verklaring krijgen in verband met Corona?

Vraagt u – bijvoorbeeld op verzoek van uw werkgever, de school van uw kinderen of een andere instantie – uw huisarts om een geneeskundige verklaring? Uw eigen huisarts kan u deze niet geven. Zulke geneeskundige verklaringen mogen alleen worden afgegeven door een onafhankelijke arts. Zo blijft er een duidelijke grens tussen uw eventuele behandeling door uw huisarts en het beoordelen of u bijvoorbeeld in staat bent om te werken of naar school te gaan en onder welke voorwaarden.

Wat kunt u doen om een geneeskundige verklaring te krijgen? U kunt zelf een verklaring geven of degene die een verklaring wil hebben vragen of hij/zij een onafhankelijk arts daarvoor heeft.

 


Houd contact, #eentegeneenzaamheid

20-3-2020

Ouderen lopen meer risico om geraakt te worden door het nieuwe coronavirus. Dat leidt tot minder sociaal contact en soms ook dat ze praktische hulp missen. Als een persoonlijk bezoekje er niet in zit, laat toch van je horen. Of misschien juist wat vaker.

Met vragen of voor een luisterend oor zijn er verschillende telefonische hulplijnen.

  • De Luisterlijn (0900 – 0767) is 24/7 bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een gesprek of luisterend oor.
  • Ouderen die zich zorgen maken over het coronavirus, vragen hebben of gewoon graag een praatje willen maken kunnen bellen met ANBO (0348 – 46 66 66), KBO-PCOB (030 – 3 400 600) of het Rode Kruis (070 – 4455 888).
  • Voor mantelzorgers is er de Mantelzorglijn (030 – 760 60 55).
  • Voor kinderen is er natuurlijk altijd ook de Kindertelefoon (0800 – 0432)

Zie voor meer informatie Eentegeneenzaamheid

 


Huisarts in opleiding

20-3-2020

Dokter Hooisma (huisarts in opleiding), is vanaf heden werkzaam in praktijk huisartsen Zeelst. Zij zal ook spreekuur doen. Het kan mogelijk zijn dat u haar ziet op het spreekuur in plaats van uw vaste huisarts, maar dit zal de assistente alleen inplannen in overleg met u.