« terug naar vorige pagina

Nieuws

Afzeggen afspraak Indien u uw afspraak telefonisch afzegt dan zal de assistente u om de reden vragen. Dit wordt genoteerd en doorgegeven aan de huisarts, omdat dit mogelijk van belang kan zijn voor goede zorg.

Nieuwe digitale mogelijkheden Vanaf 3 april 2023 is het mogelijk om ook via MGN afspraken in te plannen bij de assistente. Zie hiervoor ook onze pagine ‘Digitale zorg en afspraken‘. U kunt afspraken inplannen voor:

  • Bloeddruk meten
  • Wrattenspreekuur
  • Injecties
  • BVO uitstrijkje maken
  • Hechtingen verwijderen
  • Oren uitspuiten. Let op dat u wel 3 dagen voor de afspraak gedruppeld heeft met olie, zie thuisarts.nl

 

Huisarts in opleiding Per 1 juni 2022 is er weer een huisarts in opleiding werkzaam voor huisartsen Zeelst. Ellen Gubbels zal het hele 3e jaar van haar opleiding werkzaam zijn in de praktijk.

Ik heb geen klachten maar wil weten of ik COVID-19 heb gehad, kan ik antistoffen laten bepalen? De zogenoemde POCT ‘point of care test’ ofwel de sneltest met een druppel bloed wordt afgeraden in verband met de matige betrouwbaarheid. Via het laboratorium is er de mogelijkheid tot een bloedtest. Deze wordt echter alleen aangevraagd door de huisarts indien er een medische indicatie is of als dit van belang is met betrekking tot het beleid. Er is vooralsnog teveel onzekerheid over de uitslag van de test als deze ‘zomaar’ en op een willekeurig moment bepaald wordt.

Kan ik een verklaring krijgen in verband met Corona? Vraagt u – bijvoorbeeld op verzoek van uw werkgever, de school van uw kinderen of een andere instantie – uw huisarts om een geneeskundige verklaring? Uw eigen huisarts kan u deze niet geven. Zulke geneeskundige verklaringen mogen alleen worden afgegeven door een onafhankelijke arts. Zo blijft er een duidelijke grens tussen uw eventuele behandeling door uw huisarts en het beoordelen of u bijvoorbeeld in staat bent om te werken of naar school te gaan en onder welke voorwaarden.

Wat kunt u doen om een geneeskundige verklaring te krijgen? U kunt zelf een verklaring geven of degene die een verklaring wil hebben vragen of hij/zij een onafhankelijk arts daarvoor heeft.